Voor wie

coaching

Voor wie?

Als coach richt ik me op mensen met vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, loopbaan, evenwicht en harmonie. Mijn belangrijkste doelgroep voor coaching bestaat uit medewerkers en (beginnende) leidinggevenden van bedrijven, overheden en instanties, maar ook particulieren kunnen bij mij terecht. Om een beeld te krijgen van de coachingstrajecten volgen hieronder enkele voorbeelden van mensen die ik gecoacht heb (de namen zijn omwille van de privacy veranderd):


Harry is voor de eerste keer verantwoordelijk voor een project. Hij heeft een opleiding projectmatig werken gevolgd maar heeft moeite om alles goed op de rails te krijgen. Hij moet mensen motiveren en sturen die tot nu toe zijn directe collega’s waren.

In de gesprekken met Harry is vooral gesproken over rollen en verwachtingen. Harry kwam tot de conclusie dat zijn rol veranderd is, maar dat hij als persoon zichzelf kan blijven. Hij staat nu zelfverzekerder in zijn werk.


Eric loopt al langere tijd met zijn ziel onder zijn arm. Hij doet werk waar hij niet voor is opgeleid. Zijn baas zit hem op zijn nek omdat zijn werk beter kan en sneller. Als hij niet uitkijkt kan hij zijn baan verliezen. Thuis loopt het daardoor ook niet lekker.


Na enkele gesprekken werd Eric zich bewust dat hij in zijn werk niet op de juiste plek zat. Hij heeft hierover gesproken met zijn leidinggevende, die inzag dat Eric op een andere wijze productiever zou kunnen zijn. Door aanpassing van zijn takenpakket heeft Eric het weer naar zijn zin en loopt het lekker.


Henk is een enthousiaste projectleider met veel energie. Hij wil vooruit en zijn projecten op een goede snelle manier afhandelen. Hij snapt zijn collega’s niet die hem schijnbaar met alles tegenwerken of dwars zitten. Daardoor lopen sommige van zijn projecten niet lekker.

In de coachingsgesprekken zag Henk in dat hij vaak vele stappen voor loopt op zijn collega’s. Ze hebben moeite hem te volgen. Door dit inzicht houdt Henk nu rekening met zijn collega’s en neemt hij hen mee in zijn werk- en denkwijze.


Ellen heeft een nieuwe baas. Die vraagt haar om haar werk op een andere manier te doen. Dat gaat in tegen haar eigen waarden en normen. Het werk dat ze tot dan toe met veel plezier en met goed resultaat deed, wordt nu een martelgang. Het kost haar nu veel energie.

In onze gesprekken is Ellen tot de conclusie gekomen dat dit werk niet meer bij haar paste. Ze heeft gekeken in welke richting haar interesses lagen en heeft ondertussen ander werk gevonden dat past bij haar als persoon.


Mensen hun thermiek laten vinden